Camping-informatie

Zwembaden op Camping Bella Italia

camping-bella-italia-4Camping Bella Italia heeft meerdere grote zwembaden. De zwembaden hebben glijbanen, watervallen, en er is een zwembad met eigen zandstrand. De zwembaden zijn mooi maar niet diep, kinderen met zwemdiploma’s kunnen overal staan, dus echt zwemmen en duiken is er niet bij.

Er is één diep zwembad waar je kunt duiken en baantjes zwemmen, in dit zwembad is een badmuts verplicht. In de andere zwembaden hoef je geen badmuts op.

Animatie en sportactiviteiten

Camping Bella Italia heeft een miniclub voor kinderen van 4 tot 12 jaar en een juniorclub voor kinderen ouder dan 12 jaar. Er worden veel sportieve activiteiten georganiseerd, zoals voetballen en boogschieten, en er is een volleybal- en basketbalveld en drie tennisbanen. Je kunt er kanoën, windsurfen, en nog veel meer sporten doen.

In het hoogseizoen heeft Camping Bella Italia een uitgebreid animatieprogramma voor volwassenen met mister- en missverkiezingen, danswedstrijden, discoavonden, etc.

Peschiera del Garda

Peschiera del Garda is een gezellig dorp met een mooi historisch centrum. De oude stadspoort en vestingmuren stammen uit de Middeleeuwen. Vanaf sommige plaatsen op de ommuring heb je een prachtig uitzicht over het dorp.

Iedere maandagochtend is er markt in Peschiera del Garda. Camping Bella Italia ligt anderhalve kilometer ten westen van het centrum van Peschiera del Garda. Vanaf de camping loop je in 15 minuten langs de boulevard naar het centrum van Peschiera del Garda.

Treinstation Peschiera del Garda

Is het dorp is een treinstation, dit is ideaal, want de grotere sneltreinen naar Milaan, Verona en Venetië stoppen hier. Je hebt de keuze uit goedkope regionale stoptreinen, of de iets duurdere luxe sneltreinen met airco waarin stoelreservering verplicht is. Je moet bij het kopen van je treinkaartje voor deze treinen ook al meteen het tijdstip van je reis reserveren, maar dan zit je wel heerlijk relaxed bij te komen op je eigen stoel in de luxe trein met goede airco, na een dagje hitte in een mooie Italiaanse stad.

Pretparken in de omgeving

Camping Bella Italia ligt dichtbij een aantal leuke pretparken en aquaparken zoals Gardaland, Caneva Aquapark, Movieland, Natura Viva en Giardini Sigurtà.

Gardaland is het grootste pretpark van Italië. Qua opzet doet het een beetje denken aan de Efteling. Er zijn achtbanen en wildwaterbanen, maar ook kermisattracties. En in Fantasy Kingdom vind je onder andere sprookjespaleizen.